Katlan borozó, a helyiek egyik kedvence
Azt mondják, ha turistaként egy jó helyet keresel, keresd azt ahova a helyiek járnak!
Ilyen a soproniak által hétvégente teletömött Katlan "borozó" is, ahova főleg a nyílt lángon sült húsok vonzzák az éhezőket. Meg kell valljam, hogy amennyire jó a kaja annyira méltatlan az éttermi környezet, nagyon lelakott és a wc kritikán aluli, amolyan rockkocsma hangulatú!
Na de a kaja! Ha egy jó steaket ennétek akkor vagy a Papa Joe vagy a Katlan és punktum! Megvallom őszintén, hogy a baráti körrel is visszajárunk ide, mert az elvárásokhoz képest itt ér minket a legkevesebb csalódás kajaügyileg.
Legutóbb egy mézes-barbecue oldalas és egy bélszín steak bánta az ottlétünket.
A steak tetején izzadó fűszervaj íze minden falat húsba beleolvadt szeletelés közben, a hozzá felszolgált grillezett zöldségek pedig rusztikus hangulatot varázsoltak a tányér köré.
Az oldalas már a látványával is hódított amikor a vendéglő közepén található "látványtűzhelyre" úriasan felhelyezték, kiszorítva onnan a többi sütnivalót! Ez a szép darab husi egy vastag saláta ágyon fetrengett tálaláskor, tökéletes párosítás volt, akárcsak a szóda és a bor szerelme a fröccs! Mint kiderült, méretétől függetlenül simán el lehetett vele bánni, hiszen a fele csont. A mézes-barbecue fűszerezés annyira jól sikerült, hogy lázas ujjszopogatás zárta az étkezést, begyűjtve az utolsó ízemlékeket is!
Sajnos itt megállt az idő, látható hogy semmiféle plusz pénzt nem szántak az étterem(borozó) komfortjának, stílusának modernizálására, pont úgy nézhet ki, mint amikor megnyitott. Egyébként egy lakónegyedi családi ház pincéjében található, már ha odatalálsz! A helyieket ez nem igazán zavarja, mivel ők csak jót akarnak enni, de valljuk be nem egy túristabarát helyszín.